Nieuwsitems

4 Voordelen van vliesbehang

De laatste jaren zie je steeds meer kinderbehang op een non woven vlies drager komen en dat is niet voor niets. Vliesbehang heeft een aantal belangrijke voordelen ten op zichte van het gewone papier behang.

1. Bij vliesbehang heb je eigelijk geen plaktafel meer nodig omdat je het behang zelf niet meer in hoeft te lijmen. Bij vliesbehang lijm je de muur in met een daarvoor ontwikkelde lijm.  Deze lijm breng je aan met een roller en plakt daar vervolgens het behang op.
Wel is een grote tafel soms handig om behangbanen te knippen en dergelijke.

2. Het ouderwetse behang moest altijd een aantal minuten inweken na het inlijmen. En als deze tijd niet kritisch werd opgevolgd dan konden er problemen ontstaan zoals bubbels en luchtbellen of dat het in je handen al scheurde.
Bij vliesbehang werkt het veel relaxter want het behang kan direct in de lijm worden gedrukt. Geen inweektijd dus.

3. De krimp is bij vliesbehang te verwaarlozen. Toch kunnen, door bijvoorbeeld plotselinge temperatuursverschillen of tocht, hele kleine naadjes ontstaan. Vooral bij donker gekleurd behang op een lichte ondergrond is dit snel zichtbaar.

4. Het verwijderen van vliesbehang is ook veel eenvoudiger. Meestal kan, indien de juiste lijm gebruikt, het behang zo van de muur worden getrokken. Een afstomer of afweekmiddel is in principe niet meer nodig, hooguit voor restjes te verwijderen.

Conclussie:
Iedereen kan een kinderkamer behangen met vliesbehang omdat het veel eenvoudiger is geworden.
Heeft vliesbehang dan helemaal geen nadelen? Jawel er zijn 3 kleine nadelen:
1. De prijs ligt doorgaans hoger dan de papieren kwaliteiten.
2. Het materiaal is, vooral in de lichte kleuren, doorschijnend. Dit vraagt om een goede benadering van de ondergrond.
3. Zoals boven al even genoemd kan vliesbehang iets last hebben van krimpnaadjes.

Maar al met al zijn wij blij met het materiaal en bieden wij onze kinderbehang collectie aan op een zware 200 grams kwaliteit. Deze kwaliteit biedt nog meer gemak bij het plakken en zal oneffenheden in de ondergrond ook iets meer camoufleren.
 
    27-04-2017 18:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop software webshop