NieuwsitemsDeze twee behangsoorten worden nog weleens met elkaar verward. Ik zal u de verschillen hieronder uitleggen:

Materiaal:
-Glasvezelbehang bestaat uit glasvezels, vergelijkbaar met glaswol. Veel mensen krijgen van dit materiaal jeuk en allergische reacties. Verkrijgbaar in een beperkt aantal structuren en gladde variant. Het materiaal dient altijd overschilderd te worden. Het wordt meestal aangeboden op rollen van 1 meter breed.

-Vliesbehang bestaat uit papier of vinyl met een polyester vlies als rug. Verkrijgbaar in een overschilderbare versie (b.v. Renovlies) van ca. 1 meter breed of kant en klaar met een bedrukt dessin. De laatste wordt meestal aangeboden in een rolbreedte van 45 tot 70 cm.
Onze kinderbehang panelen worden zelfs aangeboden op 75 cm breed.

Toepassing:
-Glasvezelbehang wordt vooral gebruikt op slechte muren. Het behang kan scheuren en gaten wegwerken. Het behang is stevig en scheurt niet.

-Vliesbehang wordt in de kant en klaar bedrukte variant heel veel toegepast in normale omstandigheden. Dit vanwege het gemak en snelheid van aanbrengen.

Verwerking:
Bij beiden soorten wordt de muur ingelijmd en niet het behang zelf. Het behang heeft dus geen inweektijd nodig en is hierdoor vlot te verwerken. Glasvezelbehang laat zich minder prettig verwerken door mogelijke allergische reacties.

Verwijderen van het behang:
-Glasvezelbehang is zeer moeilijk te verwijderen d.m.v. aftrekken en afkrabben. Als er meerdere lagen verf op het behang zitten kan het niet met een stoommachine gedaan worden omdat de stoom niet door kan dringen in de verflaag. Het zal afhangen van de ondergrond en verlijming, maar het is zeker een hele klus. Wij raden aan om er een egaliserende cover-up laag overheen te zetten, waar u vervolgens overheen kunt schilderen of behangen.

-Vliesbehang laat zich moeiteloos verwijderen. Je trekt de banen er makkelijk van af en de restjes kun je met een plamuurmes en eventueel wat behangafweekmiddel verwijderen.


Conclusie:
Het glasvezelbehang is in mijn ogen wat achterhaald. Het werd vooral gebruikt bij slechte muren met scheuren en gaten. Maar tegenwoordig heb je een gebruiksvriendelijker Renovlies die de problemen ook kan oplossen. Bekijk wel goed welke dikte u neemt. Vliesbehang wordt veel toegepast in de 150 grams kwaliteit. Dit is voor normale omstandigheden prima, maar bij slechte muren wordt een 180 grams of dikkere variant aangeraden. Ons kinderbehang bieden wij aan in een top kwaliteit 200 grams.
De verwerking van vliesbehang is gewoon prettiger. Je krijgt er geen jeuk of uitslag van en vliesbehang laat zich, in tegenstelling tot glasvezelbehang, goed verwijderen.

Meer behang informatie

Bekijk onze unieke vliesbehang collectie jongens behang  of  meisjes behang.
    30-04-2017 09:23     Reacties ( 15 )
Reacties (15)
 pvanduyn@ziggo.nl -  11-06-2020

Beste, Kan vliesbehang over gesausde vinyl behang heen geplakt? Er zitten wel 3 sauslagen op het oude behang. De ondergrond zijn gipsplaten. Dus laat dit liever zitten

 Kinderbehangenzo.nl -  05-05-2020

In theorie zal het blijven plakken. Maar toch raad ik aan om de lijm te nemen die hiervoor gemaakt is. Er kan bijvoorbeeld een probleem ontstaan bij het verwijderen. Met vliesbehanglijm van bijvoorbeeld Perfax laat het behang zich moeiteloos verwijderen.

 Kim -  04-05-2020

Beste, kan vliesbehang gelijmd worden met glasvezellijm?

 Kinderbehangenzo.nl -  01-05-2020

De ideale verwerkings temperatuur is rond de 20 graden. Verder zal het afhangen van de situatie. U kunt ons mailen voor meer informatie.

 kenneth -  01-05-2020

kan vliesbehang in een tropisch land gebruik worden.

 Kinderbehangenzo.nl -  13-09-2019

Uw vraag is mij niet helemaal duidelijk. Kunt u uw vraag via de mail info @ kinderbehangenzo.nl iets specifieker stellen?

 Marti -  13-09-2019

Moet je de onderlaag er ook af halen ,als je het vliesbehang of kan die blijven zitten groetjes marti

 Kinderbehangenzo -  06-05-2019

Beste Sylvia, Nee wij bedrukken alles. In de bouwmarkt is het overschilderbare vliesbehang verkrijgbaar.

 Sylvia -  06-05-2019

Beste Hebben jullie vliesbehang overschilderbaar in panelen van 75 of 80 cm? Groeten

 Kinderbehangenzo -  09-04-2019

Beste Anita, Nee, dat kan niet. Lees hiervoor onze andere uitgebreide blog hierover: https://www.kinderbehangenzo.nl/Kun-je-vliesbehang-over-gewoon-behang-heen-plakken Wat betreft de lijm: Ik raad af om glasvezellijm voor vliesbehang te gebruiken. De lijm voor vliesbehang is meestal wat minder sterk gemaakt en zodoende kun je het behang later makkelijk verwijderen.

 Anita Koole -  09-04-2019

Kan vliesbehang over gewoon behang heen geplakt worden en kan vliesbehang met glasvezelfllijm vastgelijmd worden?

 Kinderbehangenzo.nl -  15-01-2019

Beste Simon, Het ligt aan de kwaliteit van het behang en de verlijming. Ikzelf heb bijvoorbeeld vliesbehang in de keuken met een schobvaste muurverf erover en dat geeft geen enkel probleem. Groet Sander Kinderbehangenzo.nl

 Simon -  15-01-2019

Halllo, Kan ik vliesbehang ook gewoon afnemen, zoals bij glasvezel? Zonder dat het er af weekt?

 Menno -  02-01-2019

Dank voor de duidelijke uitleg. Exact waar ik naar op zoek was ;).

 Jan Bijpost -  15-07-2018

Duidelijke uitleg en goed advies. Bedankt.

Alle genoemde prijzen zijn
inclusief 21% BTW
Kinderbehangenzo.nl is eigendom van Kleefenzo.nl

Ga naar FacebookVolg ons ook op facebook!

Flavourites