Wat is het verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang?Deze twee behangsoorten worden nog weleens met elkaar verward. Ik zal u de verschillen hieronder uitleggen:

Materiaal:
-Glasvezelbehang bestaat uit glasvezels, vergelijkbaar met glaswol. Veel mensen krijgen van dit materiaal jeuk en allergische reacties. Verkrijgbaar in een beperkt aantal structuren en gladde variant. Het materiaal dient altijd overschilderd te worden. Het wordt meestal aangeboden op rollen van 1 meter breed.

-Vliesbehang bestaat uit papier of vinyl met een polyester vlies als rug. Verkrijgbaar in een overschilderbare versie (b.v. Renovlies) van ca. 1 meter breed of kant en klaar met een bedrukt dessin. De laatste wordt meestal aangeboden in een rolbreedte van 45 tot 70 cm.
Onze kinderbehang panelen worden zelfs aangeboden op 75 cm breed.

Toepassing:
-Glasvezelbehang wordt vooral gebruikt op slechte muren. Het behang kan scheuren en gaten wegwerken. Het behang is stevig en scheurt niet.

-Vliesbehang wordt in de kant en klaar bedrukte variant heel veel toegepast in normale omstandigheden. Dit vanwege het gemak en snelheid van aanbrengen.

Verwerking:
Bij beiden soorten wordt de muur ingelijmd en niet het behang zelf. Het behang heeft dus geen inweektijd nodig en is hierdoor vlot te verwerken. Glasvezelbehang laat zich minder prettig verwerken door mogelijke allergische reacties.

Verwijderen van het behang:
-Glasvezelbehang is zeer moeilijk te verwijderen d.m.v. aftrekken en afkrabben. Als er meerdere lagen verf op het behang zitten kan het niet met een stoommachine gedaan worden omdat de stoom niet door kan dringen in de verflaag. Het zal afhangen van de ondergrond en verlijming, maar het is zeker een hele klus. Wij raden aan om er een egaliserende cover-up laag overheen te zetten, waar u vervolgens overheen kunt schilderen of behangen.

-Vliesbehang laat zich moeiteloos verwijderen. Je trekt de banen er makkelijk van af en de restjes kun je met een plamuurmes en eventueel wat behangafweekmiddel verwijderen.


Conclusie:
Het glasvezelbehang is in mijn ogen wat achterhaald. Het werd vooral gebruikt bij slechte muren met scheuren en gaten. Maar tegenwoordig heb je een gebruiksvriendelijker Renovlies die de problemen ook kan oplossen. Bekijk wel goed welke dikte u neemt. Vliesbehang wordt veel toegepast in de 150 grams kwaliteit. Dit is voor normale omstandigheden prima, maar bij slechte muren wordt een 180 grams of dikkere variant aangeraden. Ons kinderbehang bieden wij aan in een top kwaliteit 200 grams.
De verwerking van vliesbehang is gewoon prettiger. Je krijgt er geen jeuk of uitslag van en vliesbehang laat zich, in tegenstelling tot glasvezelbehang, goed verwijderen.

Meer behang informatie

Bekijk onze unieke vliesbehang collectie jongens behang  of  meisjes behang.

          Reacties (4)

Reacties (4)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

Alle genoemde prijzen zijn
inclusief 21% BTW
Kinderbehangenzo.nl is eigendom van Kleefenzo.nl

Ga naar FacebookVolg ons ook op facebook!

Flavourites