NieuwsitemsAllereerst zal ik uitleggen wat vliesbehang eigenlijk is, want het wordt veel verward met glasvezelbehang.

Wat is vliesbehang?


Vliesbehang, ook wel snelbehang of smartpaper genoemd, is een behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van "vlies".  De lijm wordt direct op de muur aangebracht en niet, zoals bij de ouderwetse papier behang soorten, op de rol zelf. Er hoeft dus geen rekening te worden gehouden met inweektijden en dit scheelt tijd.
Het grootste deel van de hedendaagse behangcollectie wordt aangeboden op vliesbehang. Vliesbehang is dan ook zo populair vanwege zijn gemak en snelheid van verwerken. Lees in onze andere blog alle voordelen van vliesbehang.

Kun je vliesbehang over gewoon behang heen plakken?


Dit kunnen wij beantwoorden met een simpele: Nee.
We zullen u een aantal argumenten geven:
 
  1. -Bij vliesbehang moet je de ondergrond inlijmen. Dit zorgt voort opweking en werking van het oude behang en kan nare bubbels en zelfs onthechting tot gevolg hebben van het nieuwe vliesbehang.
  2. -Het oude behang zit wellicht niet overal goed vast. Vooral bij hoekjes kan het al een dubieuze hechting hebben. Het spreekt voor zich dat als er nog meer gewicht op komt, er directe onthechting plaats vindt.
  3. -Vliesbehang heeft een doorschijnend karakter. Als er met een lichte egaal kleurige soort over een druk patroon wordt geplakt zal het patroon er doorheen schijnen.
  4. -Het oude behang heeft wellicht oneffenheden zoals overlappende naden enz. Dit zal, afhankelijk van de vliesbehang dikte, meestal zichtbaar blijven. En dat is zonde van alle tijd en energie.
     

Conclusie:


Wij adviseren nadrukkelijk om het oude behang eraf te halen voordat u met vliesbehang aan de slag gaat om onthechtin of andere problemen te voorkomen.

Op muurverf ondergronden kan gewoon met vliesbehang worden behangen. Hele verse muurverf kunt u het beste even een aantal dagen laten uitharden. U heeft dan minder werking in de ondergrond en dit voorkomt b.v.  zichtbare naadjes.
 
Meer informatie over behang


Ook voor onze kinderbehang panelen geldt hetzelfde. Bekijk hier de behang collectie voor de kinderkamer   of   babykamer.
 
 
    29-04-2017 10:00     Reacties ( 27 )
Reacties (27)
 Marc -  08-06-2021

Wij krijgen niet al het oude behang van de muren niet met de stomer en niet met producten

 Kinderbehangenzo.nl -  11-02-2021

Beste Mike, Stuur deze vraag even via de mail. Stuur dan ook even meer info over het vliesbehang en glasvezelbehang.

 Mike -  10-02-2021

Kun je vliesbehang ook over glasvezelbehang plakken? Bedabkt alvast

 Kinderbehangenzo.nl -  20-11-2020

Arie, ook dit dunne laagje moet verwijderd worden. Het zal anders voor ongewenste bobbels, slechte hechting enz., gaan zorgen.

 Arie -  19-11-2020

ik heb het behang er af gehaald, maar nu blijft er een dun laagje papier zitten. kan ik daar over heen behangen> ?

 Kinderbehangenzo.nl -  31-10-2020

Beste Lonneke, Wij raden aan om de spaanplaten eerst met grondverf te behandelen.

 Lonneke -  31-10-2020

Ik wil fotobehang op een spaanplaat muur plakken. De muur is nu behangvrij en met schuurmachine geschuurd. Is het verstandig om bijv eerst de muur te grondverven of te behangen met renovlies voor ik het fotobehang aanbreng? Of kan dit gewoon op de spaanplaat?

 Kinderbehangenzo.nl -  16-09-2020

Beste Marlies, Wil je deze vraag even via de mail stellen? Dit kunnen we niet beantwoorden in 2 regels ;-)

 marlies -  16-09-2020

Ik heb een probleem, ik heb dupexbehang van gipsplaten afgetrokken, maar de onderlaag van papier van het duplexbehang zit er nog op. Ga ik die onderlaag ook afweken dan gaat de gipsplaat waarschijnlijk nat worden en dan gaat het papier van de gipsplaten af. Ik heb al het losse papier er ook afgetrokken dus er zit op sommige plekken heel klein beetje reliëf in, ga je dat zien als je er een dik behang overheen plakt? Kan ik er overheen toch gaan behangen en wat moet ik dan gebruiken? weer duplexbehang? Zodat de onderlaag (door lijm voor vliesbehang bijvoorbeeld) anders zou gaan bubbelen? Wat een ellende. Help!

 Kinderbehangenzo.nl -  07-09-2020

Leen, het advies is om het vliesbehang eraf te halen.

 Leen -  07-09-2020

Hallo, kan je gewoon behangen boven vliesbehang?

 Kinderbehangenzo.nl -  09-07-2020

Beste Gerard, De werking van de muren en de krimpscheuren zullen altijd wel aanwezig zijn in de nieuwbouw. De mate waarin zal wel heel wisselend zijn. Dit ligt o.a. aan de manier van bouwen en de periode waarin gebouwd is. Nee het is dus zeker niet altijd nodig om renovlies te gebruiken.

 Gerard -  08-07-2020

Onze nieuwbouwwoning wordt behang klaar opgeleverd. Wij laten de muren niet stucen. Is het dan altijd nodig om renovies- of vliesbehang aan te brengen om krimpscheuren in het behang te voorkomen?

 Kinderbehangenzo.nl -  17-06-2020

Beste Jolanda, Wij raden aan om op een kale ondergrond te behangen. Om dezelfde reden als in de tekst hierboven.

 Jolanda -  17-06-2020

Kan ik fotobehang over vliesbehang plakken?

 Kinderbehangenzo.nl -  02-06-2020

Beste Herman, Vliesbehang heeft geen toplaag. U bedoeld wellicht vinylbehang. En daarvan moet ook de onderlaag worden verwijderd. Dit kan d.m.v. stomen of afweekmiddel.

 herman f. -  02-06-2020

Kan ik na het verwijderen van de bovenlaag van vliesbehang, verder op de onderlaag behangen?

 Kinderbehangenzo.nl -  30-05-2020

Beste Gina, Wij raden dit af, zie tekst hierboven. Het ligt o.a. aan de huidige hechting.

 Gina -  30-05-2020

Kan ik over renovatie behang vliesbehang aanbrengen?

 Kinderbehangenzo.nl -  12-08-2019

Wij raden dit niet aan. Om bovenstaande redenen.

 H C -  12-08-2019

Kun je vliesbehang over vliesbehang behangen?

 Kinderbehangenzo.nl -  19-03-2018

In de omschrijving lijkt het op spachtelputz. Dit is te grof om overheen te behangen. Je kunt dit oplossen met een egaliseer pasta of een speciaal egaliserend behang: Cover up. Maar het is lastig om zo te beoordelen. Misschien kunt u ons een foto mailen? Dan helpen wij u graag verder.

 Krista -  19-03-2018

Hallo ik heb een vraag ik heb een gestuukte muur met een patroon er in geen korrels maar soort gleufjes kan daar vliesvehang over heen de een zegt van wel ander niet maar wil het zekker weten voordat ik de spullen ga aanschaffen groetjes krista

 Kinderbehangenzo.nl -  17-03-2018

Het ligt o.a. aan de structuur van het glasvezelbehang en of het goed vast zit. Als het glasvezelbehang glad is en er strak opzit, dan zullen er geen problemen optreden. Als er wel wat structuur is kan zal zich dit gaan aftekenen in het vliesbehang en zal het minder goed hechten.

 Jootje -  16-03-2018

Kan vliesbehang over glasvezelbehang (geverfd) geplakt woden??

 Kinderbehangenzo.nl -  17-02-2018

Het advies is om het vliesbehang eraf te halen.

 Rob Roumimper -  16-02-2018

Als er vliesbehang op de muur zit, kan er dan gewoon behang overheen ?

Alle genoemde prijzen zijn
inclusief 21% BTW
Kinderbehangenzo.nl is eigendom van Kleefenzo.nl

Ga naar FacebookVolg ons ook op facebook!

Flavourites